FENA biznis     | 15.02.2019. 09:36 |

Nauka i jednakost polova ključni za poslovni uspjeh Philip Morris International

FENA Saopćenje

Tokom posljednjih 15 godina, globalna zajednica je uložila puno napora kako bi ohrabrila i zainteresirala žene i djevojke za nauku, ali su one ipak još uvijek većinom isključene od punog učešća u nauci. Trenutno, manje od 30% istraživača širom svijeta su žene.

Za Philip Morris International, koji se ponosi titulom Top poslodavca u kategoriji jednakosti polova, jednakost polova nije samo poslovna strategija, nego i etička obaveza prema zaposlenicima, kako bi se stvorila sredina u kojoj se dobro osjećaju osobe različitog spola, životne dobi, nacionalnosti, fizičkih mogućnosti, ali i načina razmišljanja. U ovom trenutku, 42% zaposlenika PMI su žene.

Ta raznolikost nalazi odjeka u poslovanju Philip Morris sada više nego ikada, kada kompanija kreće ka ostvarenju svoje vizije, a to je svijet bez duhanskog dima. U stvarnosti, to znači usmjeravanje poslovanja sa dosadašnje tradicionalne proizvodnje cigareta na proizvodnju inovativnih, visokotehnoloških proizvoda, kao što je IQOS.

Prilikom konzumiranja klasične cigarete, duhan koji gori može dostići i temperaturu od 800C, što rezultirala dimom koji sadrži širok spektar hemijskih sastojaka koji su potencijalno štetni, a kao rezultat nastaje dim i pepeo. Visoka temperatura koja nastaje sagorijevanjem vodi do reakcije prilikom koje se stvaraju mnoge toksične tvari koje se nalaze u dimu cigarete.

IQOS je uređaj koji zagrijava duhan do 350C, čime se značajno smanjuje nastanak štetnih i potencijalno štetnih sastojaka i nusproizvoda u poređenju sa klasičnim pušenjem. Ovaj uređaj je rezultat decenijskih napora naučne zajednice, na kojem je radilo više od 400 naučnika iz skoro 30 različitih naučnih disciplina. Do sada je više od 6 miliona pušača odlučilo da cigarete zamijeni IQOSom, a u kompaniji se nadaju da će u budućnosti sve veći broj ljudi ovaj proizvod prepoznati kao manje štetnu alternativu za tradicionalni način konzumiranja duhana.

Skoro polovina od više od 400 naučnika, koji su radili na ovom izumu su žene, koje su dale značajan doprinos u realizaciji 3,000 patenata koje sadrži ovaj uređaj. U Philip Morrisu su svjesni da raznolikost timova čini ovu kompaniju velikom, i zato ulažu u svoje zaposlenike kroz stalne obuke i razvoje programe, pružajući im mogućnost daljeg razvoja karijere na međunarodnom planu, uz obiman sistem nagrada i priznanja.

 

 

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

PMI

Vezane vijesti

Svjetske agencije - Korištenjem IQOS-a smanjuje se izloženost štetnim materijama

Napredak u održivosti Philip Morris International

Duhan među najkontroverznijim biljkama na planeti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo