Regija     | 14.02.2019. 13:37 |

Nikolić: Srbija uložila u RS 22 miliona eura

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 14. februara (FENA) - Generalni konzul Republike Srbije u Banjoj Luci Vladimir Nikolić izjavio je danas da je njegova zemlja u proteklom periodu njegovog mandata izdvojila gotovo 22 miliona eura pomoći općinama RS kroz razne projekte.

-Sve je počelo nakon katastrofalnih poplava 2014., kada je Srbija dala milion eura za obnovu bolnice i škole u Doboju, nakon čega su uslijedile i druge akcije da bi 2018. ta pomoć završila na blizu 22 miliona eura – kazao je Nikolić na prijemu u Banjoj Luci u povodu 15. februara – Dana državnosti Srbije.

Govorio je o radu Generalnog konzultata Srbije u Banjoj Luci koji, kazao je, daje najkonkretniji doprinos specijalnim i paralelnim vezama RS-a.

-Srbija je uvijek tu da podrži RS i ne samo deklarativno - kazao je Nikolić i dodao da je Balkan rovito područje i svi zajedno moraju da rade na miru i suživotu.

Prijemu, koji je organizovao Generalni konzultat Srbije u Banjoj Luci, prisustvovao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica RS-a Željka Cvijanović, premijer RS-a Radovan Višković te brojni predstavnici političkog, kulturnog i javnog života.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Obustavljena pretraga terena u potrazi za nestalom djevojčicom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo