Bosna i Hercegovina     | 14.02.2019. 13:02 |

Dan zaljubljenih u Centru za zdravo starenje Općine Centar

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 14. februara (FENA) - Centar za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo obilježio je prigodnim programom Dan zaljubljenih (14. februar). Slavili su ljubav, a prenijeli je i na mlade ljude koji zajedno s njima implementiraju razne projekte.

Rezultati jednog od tih projekta i kreativne radionice članica Centra za zdravo starenje prezentirani su danas i na prodajnoj izložbi, a sakupljeni novac uložit će u nastavak aktivnosti.    

Emina Ljubiljankić iz Udruženja "CEH-Konekta" kaže novinarima da su prošle godine implementirali dva projekta u Centru za zdravo starenje Općine Centar, koje je finansiralo Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Izdvaja projekt "Pravo doba za kulturu" i kreativnu radionicu izrade prahistorijskog nakita s prostora Bosne i Hercegovine, gdje su članice Centra za zdravo starenje imale mogućnost naučiti kako se izrađuje nakit iz tog perioda.  

- Radionice su vodile Vedrana Crnković i Adela Pervan. Rezultate toga rada ostale članice pogledale su danas, na Valentinovo - naglasila je.  

Koordinatorica Centra Varja Nikolić izdvojila je i video prezentaciju "Ljubav u pokretu", aktivnost koja je također realizirana u suradnji s mladim ljudima. Radi se o plesu, a i time su ukazali na važnost zdravih životnih stilova.

Današnjem događaju prisustvovali su predstavnici Općine Centar te drugi prijatelji Centra, a nastupile su i članice hora "Osmijeh". 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Podrška u osnivanju Centra za zdravo starenje u Stocu

Otvoren Centar za zdravo starenje u Lužanima, drugi na području općine Ilidža

Za Dan zaljubljenih romantični let balonom u Kapadokiju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo