Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH HNŽ-a

Saopćenje

U Domu HDZ BiH U Mostaru sinoć je održana IX. Izborna Skupština Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH Hercegovačko – neretvanske županije.

Izbornoj skupštini nazočilo je 84 izaslanika, koji su izglasali novo vodstvo i članove Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH HNŽ, kao i vodstvo i članove Nadzornog odbora županijskog odbora Mladeži HDZ BiH HNŽ.

Na izbornoj skupštini Mladeži HDZ BiH HNŽ nazočili su: Ministrica financija F BiH Jelka Milićević, Dr. Nevenko Herceg – premijer Vlade HNŽ-a, Mario Mikulić – predsjednik Mladeži HDZ BiH, Dr. Smiljan Vidić – dopredsjednik ŽO HDZ BiH HNŽ i načelnik općine Čapljina, Slađan Bevanda – ministar unutarnjih poslova u Vladi HNŽ, Damir Džeba – predsjednik GO HDZ BiH Mostar, Darijana Katić Filipović – zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i Marija Zadro – predsjednica ŽO Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ HNŽ.

Na ovoj izbornoj skupštini Mladeži HDZ BiH HNŽ nazočili je i izaslanstvo ŽO Mladeži Splitsko – dalmatinske županije na čelu sa dopredsjednikom Milanom Radomiljac, te predstavnik Mladeži HDZ-a Dubrovačko – neretvanske županije Marijo Rajič.
Na samom početku, kako i priliči izbornoj skupštini, dosadašnja predsjednica ŽO Adrijana Prskalo podnijela je izvješće o radu Mladeži u proteklom mandatu.

Od mnogobrojnih aktivnosti ovog Županijskog odbora važno je istaknuti da je na prošlim unutarstranačkim izborima Mladeži kandidat naše županije izabran za predsjednika na državnoj razini. Praksa u ovom mandatu je bila da se sjednica održi u svakom Općinskom odboru a u cilju upoznavanja svih članica i članova Mladeži naše Županije. U sklopu aktivnosti ŽO predstavljena je i prva publikacija Mladeži, konferencija „Europska mladež“ koja se održala u Čapljini, praćenje svih važnih datuma i obljetnica.

Nazočnim izaslanicima obratio se dopredsjednik Županijskog odbora HDZ BiH HNŽ dr. Smiljan Vidić koji je kazao „Veliko je zadovoljstvo stajati pred vama, a poglavito kada imamo u vidu činjenicu da ste se tako mladi odlučili baviti politikom u ovom jako izazovnom trenutku za hrvatski narod u BiH. To je velika stvar i svima vama čestitam na tome. Međutim treba biti iskren i reći neke stvari, jedan dio vas učlani se u Mladež iz čisto osobnog razloga, radi stipendije, staža, posla, pa kada sve to odradite i dobijete posao više ga politika ne zanima. Na svu sreću ipak je takvih manjina, izrazita većina vas razmišlja na jedan drugačiji način. Naravno, svi mi bi preko noći htjeli ostvariti neke svoje osobne ambicije, i te ambicije nisu ništa nelegitimno, ali su veliki problem ako su na prvom mjestu. Na prvom mjestu treba biti politički angažman kroz HDZ za hrvatski narod u BiH. Ponekad to ide teško, treba puno rada, truda i odricanja, međutim vjerujte da imaju oni koji to vide i koji će prepoznati i na duge staze rad i trud se sigurno isplati. Moja poruka vama večeras jeste: radite i djelujte široko i bit ćete prepoznati. “

Dopredsjednik Vidić je iskoristio priliku te uputio čestitke novoizabranom vodstvu Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH.
Nazočnima su se obratila i ministrica financija u Vladi Federacije BiH Jelka Milićević i Darijana Katić Filipović – zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH koje su također ukazale na važnost djelovanja kroz stranku i kroz zajedništvo.

Predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić u svome govoru se zahvalio seniorima na izvrsnoj suradnji i pomoći, zahvalio se ŽO Mladeži HDZ BiH HNŽ-a, te kazao: „Mene zasigurno imponira biti član ovog ŽO jer upravo ste vi ti koji ste me predložili za predsjednika Mladeži. Biti predsjednik Mladeži HDZ BiH velika je čast, ali i obveza. Međutim ja se ne bojim te obveze jer vjerujem u vas, u mlade ljude koji su odlučni i odvažni. Vjerujem da ćemo kroz zajedništvo aktivno raditi i pridonositi političkoj stabilnosti BiH, te stabilnosti hrvatskog naroda u našoj državi. “

Nakon pozdrava gostiju i izvješća predsjednice pristupilo se izboru članova Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH HNŽ.

Jednoglasno je usvojen prijedlog za izbor članova Županijskog odbora, a koji su dostavili svi općinski odbori. Također, jednoglasno je usvojen i prijedlog za izbor članova Nadzornog odbora.

U izvršni odbor novog saziva ŽO Mladeži HDZ BiH HNŽ izabrani su:

Čapljina: Vlado Jović, Marin Karlović i Danijela Nogolica
Neum: Matej Marić i Bruno Krešić
Rama: Hrvoje Šimunović, Adrijana Prskalo i Jelena Krešo
Stolac: Mario Marijanović, Vinko Bošković i Ljiljana Perić
Čitluk: Drago Pehar, Marko Pervan i Matea Doko
Mostar: Marko Zovko, Nina Škoro, Zoran Žarić i Boris Rozić
Jablanica: Marko Groznica
Ravno: Davor Baković;
Konjic: Marin Kozarić.

Za Nadzorni odbor novog saziva ŽO Mladeži HDZ BiH izabrani su: Jerko Konjevod, Ilija Vegar i Ružica Skaramuca.

Odmah po završetku Izborne skupštine Županijske organizacije Mladeži HDZ BiH HNŽ održana je konstituirajuća sjednica na kojoj je izabran novi predsjednik Vinko Bošković iz Stoca.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.