Bosna i Hercegovina     | 11.02.2019. 14:00 |

Komisija za sigurnost KS: Staviti na raspolaganje sve resurse

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. februara (FENA) - Sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo nakon ubistva pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića i aktivnosti koje se poduzimaju na terenu, uključujući osiguranje manifestacije EYOF, razmatrani su na današnjoj vanrednoj sjednici Komisije za sigurnost Skupštine KS.

- Komisija podržava sve aktivnosti Vlade Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Uprave policije KS, te drugih policijskih agencija koje učestvuju u potrazi za ubicom policajca Mahira Begića. Molimo nadležne policijsko-pravosudne institucije da stave na raspolaganje sve resurse kako bi ovaj slučaj rasvijetlili i što prije uhvatili počinioca ubistva policajca Begića - saopšteno je iz Komisije za sigurnost.

Iz Komisije pozivaju građane Kantona Sarajevo da dostave policiji sve informacije koje bi mogle pomoći u lociranju i hapšenju osobe osumnjičene za ubistvo.

Također je upućena zahvalnost svim novinarima i medijima na profesionalnosti koju su pokazali u praćenju i prezentiranju rada policijskih agencija na rasvjetljavanju ubistava u Podorašcu i Tarčinu, uz molbu da nastave pratiti aktivnosti Vlade i MUP-a Kantona Sarajevo u cilju pravovremenog i objektivnog informisanja građana, saopćeno je iz Pres-službe KS. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana