Servisne informacije

U BiH do kraja dana kiša i snijeg

Saopćenje

SARAJEVO, 11. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme. 

Tokom dana, prelazak frontalnog poremećaja, uslovit će padavine i pad temperature zraka u cijeloj BiH. U nizinama padat će kiša, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana usljed opadanja temperature zraka i u nizinama će kiša preći u susnježicu i snijeg i to u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. 

Prognozirana količina padavina u Bosni se kreće između 15 i 30 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini do 60 litara. Očekivana visina novog snijega je od 5 do 15 centimetara, na planinama i do 30 centimetara.

U cijeloj BiH bit će vjetrovito. Ispočetka jugo, a s prolaskom fronta vjetar mijenja smjer na sjever. Očekivana temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu do 14 stepeni. Sa dolaskom padavina temperatura zraka u opadanju. 

Temperature zraka u 10.00 sati: Bjelašnica -2 stepena, Bihać, Prijedor i Sanski Most 1, Banja Luka 2, Drvar i Jajce 3, Gradačac 5, Brčko i Livno 7, Bijeljina, Bugojno, Grude i Sarajevo 9, Široki Brijeg, Trebinje i Zenica 10, Mostar 11, Srebrenica, Stolac, Tuzla i Zvornik 12, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M.L.