Servisne informacije

Zbog snijega pojačan oprez na području V. Kladuše, Bihaća i Drvara

Saopćenje

SARAJEVO, 11. februara (FENA) - Na širem području Velike Kladuše, Bihaća i Drvara pada slabiji snijeg, pa iz BIHAMK-a vozače pozivaju na pojačan oprez.

U tim područjima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Apeluju na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

U ostalim predjelima BiH kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, dok je mjestimična poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Upozorava se i na povremeno jače udare vjetra na području: Tuzle, Livna, Kupresa, Tomislavgrada i Viteza. 

Radovi na rekonstrukciji mosta u toku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik - Bugojno na ulazu u Bugojno, putnička i manja teretna vozila saobraćaju preko mosta, dok je za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase alternativni pravac Novi Travnik - Travnik - Donji Vakuf - Bugojno. 

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Na graničnom prijelazu Brčko - Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor. 

Zbog zimskih uslova za vožnju, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić.  

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

(FENA) M.L.