Stranačke aktivnosti     | 10.02.2019. 15:57 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Predstavnice Foruma žena Partije demokratskog progresa iz svih devet izbornih jedinica Republike Srpske održale su danas sastanak u Banjoj Luci sa predsjednikom PDP-a Branislavom Borenovićem na temu aktuelne društveno-političke situacije i plana aktivnosti Foruma žena.


Jedan od od fokusa djelovanja organizacije žena PDP-a će biti demografska politika:


„Budući da je od PDP-a preuzet naziv dokumenta Demografska obnova, koji je jedan od stubova našeg Programa obnove Republike Srpske, pozivamo predsjednicu Cvijanović da preuzme i sadržaj, odnosno mjere koje stimulišu populacionu obnovu i da se uvede naknada od 2000 KM za svaku novorođenu bebu, kao i materinska naknada za svaku majku koja je rodila troje, četvoro i više djece u iznosu od pola, odnosno jedne prosječne plate mjesečno. Razočarani smo što naš prijedlog za formiranje Ministarstva za demografiju nije uzet u razmatranje, jer smatramo da je to što nas je sve manje u Republici Srpskoj goruće nacionalno pitanje“, rekla je Olivera Nedić, predsjednica Savjeta za demografiju PDP-a.


Forum žena PDP-a djelovaće i u pravcu unaprijeđenja zdravstvene zaštite i zdravstvenog sistema. Dr Mirjana Gnjtić govorila je o važnosti prevencije i zaštite imunog sistema prije sezone gripa, te o položaju zdravstvenih radnika u Republici Srpskoj:
„Primanja zdravstvenih radnika moraju biti znatno povećana da bi i na taj način bio stimulisan ostanak ljekara i drugog medicinskog osoblja u našoj zemlji“, kazala je Gnjatićeva.


Dr Gnjatić je izrazila podršku Foruma žena PDP-a inicijativi narodnog poslanika Jelene Trivić o reviziji diploma zaposlenih u javnom sektoru i pozvala druge organizacije i pojedince da podrže ovo značajno pitanje.


Predsjednik Borenović koji je izrazio ličnu, ali i podršku rukovodstva partije svim aktivnostima Foruma žena PDP-a koje će biti sprovedene u narednom periodu.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo