Stranačke aktivnosti     | 09.02.2019. 15:44 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Srpska demokratska stranka izražava zabrinutost povodom informacija koje su se pojavile u javnost da Republika Srpska metodom direktne ponude planira da proda švajcarskoj firmi „Batagon internešnl“ svoja potraživanja Fabrike glinice Birač.

Pozivamo Vladu Republike Srpske da obustavi prodaju svog udjela u fabrici Birač švajcarskoj firmi sve dok nadležne institucije ne ispitaju sve informacije koje se tiču kapitala preduzeća „Batagon internešnl“.

Pitamo Vladu Republike Srpske koja je poslovna logika prodavati direktnom ponudom fabriku glinice Birač koja predstavlja kičmu razvoja cijele jedne regije i Republike Srpske investitoru za čiji se kapital u javnosti špekuliše da je spornog porijekla? Ako se Vlada već odlučila na prodaju zašto ne otvori postupak u kome bi se javile respektabilne a ne sumnjive firme?

Podsjećamo Vladu RS na sudbinu bijeljinske šećerane koja je prodata investitoru za koga se kasnije utvrdilo da je fabriku kupio novcem sumnjivog porijekla zbog čega je poslovanje ovog preduzeća bilo predmet i međunarodne krivične istrage. Imajući u vidu sudbinu bijeljinske šećerane, pozivamo Vladu RS i nadeležne institucije da prije prodaje udjela u fabrici Birač provjere kapital švajcarskog „Batagon internešnla“.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

SDS

Vezane vijesti

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta