Sport     | 08.02.2019. 14:27 |

Čelnici Vlade FBiH s učenicima povodom Dana komunikacije sa mladima (VIDEO)

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 8. februara (FENA) – Federalni dužnosnici s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem na čelu razgovarali su danas sa 40 učenika Elektrotehničke škole za energetiku povodom Dana komunikacije s mladima - EYOF 2019. 

- Zadovoljstvo je bilo razgovarati s mladima koji su svoje slobodne vrijeme posvetili organizacionim pripremama EYOF-a. To je volonterski rad za koji se baš puno mladih danas ne odlučuje. Zato sam im sa svojim zamjenicima Jelkom Milićević i Veskom Drljačom, resornom ministricom Zorom Dujmović, te zamjenikom gradonačelnika Sarajeva Ivicom Šarićem zahvalio na pokazanoj spremnosti da doprinesu održavanju Olimpijade mladih - kazao je Novalić.

Nada se da će održavanje EYOF-a biti dragocjeno za BiH kako bi se naša zemlja mogla kandidirati da bude domaćin neke nove olimpijade.

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović uvjerena je kako će ovogodišnja Olimpijada mladih poslati lijepe poruke iz BiH u svijet.

- Uoči EYOF-a u glavnom gradu BiH osjeća se pozitivna atmosfera kao pred Olimpijske igre 1984. godine. Sigurna sam da ono što čini Olimpijadu euforičnom jeste odnos među ljudima, prijateljstvo, tolerancija i sportsko natjecanje - rekla je Dujmović.

Na Vladinoj podršci zahvalili su učenici, kao i direktorica Elektrotehničke škole za energetiku Sarajevo Samira Karamehić govoreći da su voloterskim radom pokazali koliko žele dati svoj doprinos za bolji grad i državu.

Pogledajte http://fena.ba/video/2548/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1IKIsNyTVXmEcGPwQeYCcY17EyeAuhb2S?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Vlada FBiH - Djeca iz povratničkih sredina poslala pisma podrške našim Zmajevima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo