Svijet     | 06.02.2019. 19:37 |

Istanbul - Srušila se osmospratnica, poginula jedna osoba

FENA Internet

ISTANBUL, 6. februara (FENA) - Najmanje jedna osoba je poginula, a još četvoro je ostalo pod ruševinama u naselju Kartal kada se srušila zgrada od osam spratova, javlja privatna NTV.


Još nije razjašnjeno zašto se srušila zgrada u okrugu Kartal, u azijskom dijelu grada, ali NTV-e saopćava da su vlasti pokrenule istragu o ovom incidentu, prenosi Reuters. 

Istanbulski guverner Ali Jerlikaja izjavio je novinarima da su 43 osobe prijavljene u 14 stanova na toj adresi ali je dodao i da su posljednja tri sprata nelegalno sagrađena, kao i da je u prizemlju zgrde radila tekstilana radionica bez dozvole. 

Šef vladine agencije za vanredne situacije (AFAD) izjavio je da je u toku operacija spašavanja i traganja za preživjelima i da će ako bude potrebe zatražiti dodatno osoblje iz susjednih pokrajina. 

Na televizijskim snimcima s lica mjesta vidi se kako ekipe za hitne slučajeve izvlače ženu iz ruševina dok desetine ljudi posmatra u blizini ruševine, a snimci iz zraka pokazuju da su putevi koji vode do zgrade blokirani vozilima, prenosi agencija B92.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Turska - Nakon nesreće spašeno 98 osoba zarobljenih u kabinama žičare u Antaliji

Turska ograničava izvoz određenih proizvoda u Izrael zbog napada na Gazu

Turska uvodi ograničenja na izvoz u Izrael

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana