Bosna i Hercegovina     | 06.02.2019. 13:40 |

Pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u humanitarnoj akciji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - Policijski službenici Direkcije za kooridnaciju policijskih tijela BiH pridružili su se humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za liječenje i rehabilitaciju petogodišnje djevojčice Iris Ključić.

U saopćenju za javnost Direkcije se navodi da zbog problema prilikom porođaja, u 9. mjesecu života ustanovljena je dijagnoza cerebralna paraliza, te Iris nije mogla načiniti ni jedan pokret kao beba u normalnom razvoju.

Iris sada ima peti i po godina i uz svakodnevne vježbe i upornost njeno stanje se poboljšalo. Kako bi Iris napravila samostalne korake potreban je odlazak na intezivnu terapiju u Poliklinici „Glavić“ u Dubrovniku što košta 35.000 KM (tri mjeseca terapija). Terapija bi zaista poboljšala njeno zdravstveno stanje te pomogla da normalno živi i funkcioniše.

- Povodom ove humanitarne akcije, 18 službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH će učestvovati na Splitskom polumaratonu 24. februara, kojom prilikom će prodati istrčane kilometre u cilju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje djevojčice – navodi se u saopćenju.

Iz Direkcije za kooridnaciju policijskih tijela BiH pozivaju sva zainteresovana fizička i pravna lica da se priključe ovoj humanitarnoj akciji i da kupovinom kilometara pomognu odlazak djevojčice Iris na liječenje.

Povodom ove akcije otvoreni su posebni žiro računi na koje je moguće izvršiti uplate, i to uplate iz BiH moguće je izvršiti na ime Naida Ključić, broj računa je 3060462966528152 otvoren u ''ADDIKO banci, a svrha je ''Pomoć za liječenje''.

Za uplate iz inostranstva broj je BA393060462966688105, SWIFT: HAABBA22 ''ADDIKO bank''.

Službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH će nastaviti podržavati ovakve i slične aktivnosti, te svojim učešćem promovirati  humanost, sport i društvene vrijednosti – saopćeno je iz Direkcije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Udruga Mihael pokrenula humanitarnu akciju za sigurnu kuću 'Majka Krispina'

Karić primio u posjetu policijskog oficira za vezu Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije

Predstavnici DKPT BiH i INL-a razgovarali o saradnji i jačanju agencija za provedbu zakona

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!