Bosna i Hercegovina     | 05.02.2019. 20:32 |

Drugi dan IX. dana pobijenih hercegovačkih franjevaca

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 5. veljače (FENA) - Drugi dan manifestacije "IX. dana pobijenih hercegovačkih franjevaca" na Širokom Brijegu započeo je polaganjem vijenaca pred križem na Trgu širokobrijeških žrtava.

Vijence su položili i zapalili svijeće izaslanstva Grada Širokog Brijega, Zapadnohercegovačke županije, Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat HNS-a u BiH, zajedno s ministarstvom branitelja Zapadno-hercegovačke županije i Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata iz Mostara, a molitvu za pobijene predvodio je vicepostulator fra Miljenko Stojić.

U večernjim satima fra Ivan Landeka predslavio je svetu misu zadušnicom, nakon koje su dodijeljene nagrade natječaja na temu "pobijeni hercegovački franjevci" za uzrast mladež.

Prvu nagradu dobila je Petra Bošković iz Stoca za rad "Pišem vam", druga nagrada pripala je Ani Sivrić iz Međugorja za rad "Kristovih 66 učenika", a treća Ana-Mariji Bakula iz Tomislavgrada za uradak "Zrna vjere", priopćeno je iz Vicepostulature postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

'Hodnjom sjećanja' nastavljeno obilježavanje 'Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca'

'Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca' od 2. do 7. veljače

Održan 15. simpozij 'Stopama pobijenih' u Širokom Brijegu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana