Bosna i Hercegovina     | 05.02.2019. 20:25 |

Dodik primio ambasadoricu Rumunije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. februara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadoricom Rumunije u BiH Danom Constantinescu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Dodik je informirao rumunsku ambasadoricu o posjeti članova Predsjedništva BiH Bruxellesu, ocijenivši da su naišli na visok stepen razumijevanja kod čelnika EU kojima su prezentirali jedinstvo u opredjeljenju BiH za članstvo u EU.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je zahvalio Rumuniji koja predsjedava Evropskom unijom za podršku evropskom putu BiH i dodao da su se članovi Predsjedništva vratili iz Bruxellesa s pozitivnim utiscima, ali da očekuje jaču dinamiku oko dostavljanja Upitnika kako bi Evropska komisija finalizirala mišljenje o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

O pitanju članstva BiH u NATO-u, Dodik je rekao da je politika Republike Srpske vojna neutralnost i da shodno tome, njegova politika nije politika podrške NATO putu BiH.

Predsjedavajući Dodik i ambasadorica Rumunije složili su se da što prije treba formirati Vijeće ministara kako se ne bi ušlo u kritičnu fazu po svim pitanjima funkcioniranja BiH.                     

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Isak Dodiku: Više se ljudi sa mnom dnevno slika nego što dođe na tvoj politički skup u Banjoj Luci

Dodikov advokatski tim tvrdi da Tužilaštvo BiH nije dokazalo ništa i da je suđenje čista politika

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana