Ekonomija     | 04.02.2019. 13:27 |

Odlični poslovni rezultati gornjovakufskog preduzeća 'Tehnika'

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 4. februara (FENA) - Odlični poslovni rezultati postignuti su u proteklom periodu u preduzeću „Tehnika“ iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, koje je počelo s radom 1996.

Radi se o firmi koja zauzima lidersku poziciju u proizvodnji namjenskih mašina i opreme za drvnu industriju, te visoku poziciju na tržištu u oblasti hidraulike, pneumatike i mašinske obrade metala.

-U 2018. povećali smo prouzvodne kapacitete i uspjeli ispoštovati sve dogovorene rokove, odnosno postaviti se na tržištu kao vodeći proizvođač mašina i opreme iz oblasti drvne industrije - kazao je Feni vlasnik i direktor kompanije Derviš Dželilhodžić.

Ističe da je, kontinuirano ulaganje u modernizaciju proizvodnog procesa i nove tehnologije, u konačnici rezultiralo povećanim izvozom na inostrana tržišta.

-Prošla godina je bila jedna od najuspješnijih, od osnivanja naše kompanije. Također, usvojeni su poslovni planovi za 2019., u kojoj su predviđene nove investicije, proširenje proizvodnih kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta – naglasio je.

Dodaje kako kompanija već nekoliko godina bilježi rast prihoda i da je to „zajednički uspjeh zaposlenika i menadžmenta“, te da se u proteklom periodu puno uradilo na podizanju kvalitete proizvoda.

-Svi naši proizvodi posjeduju CE oznaku, a sistem kvalitete je u potpunosti usklađen s najvećim svjetskim standardima. Tako posjedujemo certifikat ISO 9001 : 2015, standard za upravljanje kvalitetom proizvodnog procesa unutar kompanije - istaknuo je.

Po riječima tehničkog direktora Almira Dželilhodžića, vizija preduzeća je da se dalje razvija i otvori nova tržišta u zemljama u kojima  nije zastupljeno sa svojim proizvodima.

U proizvodnom dijelu preduzeća trenutno je uposleno dvadeset radnika, a konkurs za prijem novih radnika, bravara i varilaca, je stalno otvoren.

-Kako se radi o deficitarnom kadru, najčešće sami vršimo obuku primljenih radnika kojima se, na taj način, pruža prilika za stabilna primanja i dugoročne radne ugovore -  zaključuje Dželilhodžić.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Čavara nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje

Predstava 'Taximetar' oduševila publiku u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu

Pokrenuto šest novih biznisa u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom