Servisne informacije     | 03.02.2019. 10:52 |

Obustavljen saobraćaj na putevima Novi Travnik-Bugojno i Kiseljak-Busovača

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - Zbog izlijevanja rijeke Vrbas obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Za vrijeme ove obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce kroz naselja Kula i Kandija.

Zbog veće količine vode na kolovozu, obustavljen je saobraćaj i na magistralnom putu M-5 Kiseljak-Busovača u mjestu Bilalovac.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima Šuica-Kupres-Bugojno, Novi Travnik-Bugojno i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje .

Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar, a vozači se upozoravaju na mogućnost nailaska na veće količine vode. U centralnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima učestali su jaki udari vjetra.

Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja,  saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu