Servisne informacije     | 03.02.2019. 09:07 |

U većem dijelu BiH jutros kiša

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje pada kiša. U Hercegovini je registrovana grmljavina.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati (°C): Bjelašnica 1; Ivan-sedlo 4; Livno i Sokolac 7; Bijeljina i Bugojno 8; Jajce, Široki Brijeg i Zvornik 9; Brčko, Gradačac i Grude 10; Banja Luka, Bihać, Doboj, Mostar i Sanski Most 11; Neum i Sarajevo 12; Trebinje 14; Tuzla 15°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 929hPa, za 15hPa je manji od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje prijepodne će padati kiša. U drugoj polovini dana postepen prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog smjera. Jakih udara vjetra prijepodne može biti u Hercegovini i na istoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15°C.

U Sarajevu prijepodne oblačno sa kišom. U poslijepodnevnim satima prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'