Servisne informacije     | 02.02.2019. 14:10 |

U BiH sutra oblačno s kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas je bilo oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom. Na planinama sa slabim snijegom.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Ivan-sedlo 7, Livno i Sokolac 9, Grude, Široki Brijeg i Srebrenica 12, Sarajevo i Trebinje 13, Bijeljina, Bugojno i Mostar 14, Brčko i Neum 15, Tuzla i Zvornik 16, Bihać, Gradačac i Sanski Most 17, Banja Luka, Doboj i Prijedor 18 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno s kišom. Intenzivnije padavine su izgledne u Hercegovini, jugozapadu i jugoistoku Bosne, te ponegdje u centralnim djelovima, gdje se prognozira 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i do 80 litara po metru kvadratnom. Uz kišu moguća je i grmljavina. Snijeg samo na vrhovima planina.

Do kraja dana, padavine će postupno oslabiti, a u sjevernim i sjeverozapadnim djelovima postupno prestati. Prijepodne još vjetrovito na području Hercegovine, istoku i sjeveroistoku Bosne. U noći na ponedjeljak vjetar postupno mijenja smjer sa juga na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu do 15 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevana oko 11 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'