Servisne informacije     | 02.02.2019. 10:55 |

U BiH oblačno s mjestimičnom kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini prijepodne je bilo oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom. Na planinama sa slabim snijegom.

Temperature zraka u 10 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Ivan-sedlo i Sokolac 7, Livno i Srebrenica 8, Bugojno 11, Doboj, Gradačac, Grude, Sarajevo i Široki Brijeg 12, Brčko, Mostar i Trebinje 13, Bijeljina i Tuzla 14, Bihać i Neum 15, Prijedor i Sanski Most 16, Banja Luka 17 stupnjeva. 

U BiH danas je oblačno vrijeme. Tokom cijelog dana kiša se očekuje u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Intenzivnije padavine sjeveru i zapadu Hercegovine i zapadu i jugozapadu Bosne, gdje se prognozira od 30 do 60 litara kiše po metru kvadratnom, a u dijelu Hercegovine lokalno do 80 litara. Slabije padavine na području centralne Bosne. Tokom noći na nedjelju kiša će se širiti i na ostala područja Bosne. Na planinama sa slabim snijegom. Vjetar jak južnog smjera. Očekuju se i olujni udari juga brzine 60 do 75 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 17 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hdromeeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana