Sport     | 01.02.2019. 18:24 |

Sarajevo domaćin najmasovnijeg festivala trčanja 'Olimpija Run Fest'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - Udruženje Marathon Sarajevo organizirat će od juna do septembra ove godine drugi festival trčanja u Sarajevu "Olimpija Run Fest".

U okviru festivala bit će održana neka od najmasovnijih sportskih dešavanja u BiH, kao što su 13. "Sarajevo Sberbank polumaraton", najmasovnija trka/šetnja za žene, djevojke i djevojčice "Djevojke na trčanju", najatraktivniji noćni cener u BiH, štafetni polumaraton za timove u sastavu od tri osobe, trka za najmlađe "Kids Run" te kratka zabavna trka duga četiri kilometra pod nazivom "Novo Nordisk Fun Run".

Osim utrka, koje su ujedno i najatraktivniji segment festivala, "Olimpija Run Fest" će obuhvatiti i brojne radionice koje će biti veoma korisne ne samo trkačima već i svima koji se bave sportom, a obuhvatit će teme poput prevencije povreda u sportu, zdrave ishrane te mnoge druge.

"Olimpija Run Fest" imat će i posebno kreirani vizuelni identitet, a u aktivnostima događaja učestvovat će oko 10.000 trkača rekreativaca te elitnih takmičara iz BiH, regije i cijelog svijeta, što će značajno poboljšati i imidž grada i države te lokalni turistički potencijal, kroz najmanje 3.000 ostvarenih noćenja u Sarajevu.

Prva utrka koja očekuje trkače u okviru festivala bit će atraktivna noćna utrka od 10 km, koja će biti otvorena i za individualne trke i za trke u timu od tri osobe (štafetno) za individualce, kao i kompanij, saopćeno je iz Udruženja Marathon Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo