Svijet     | 01.02.2019. 08:53 |

Trump nije meta specijalnog tužioca Malera

FENA Internet

NEW YORK, 1. februara (FENA) - Američki predsjednik Donald Trump izjavio da nije predmet istrage specijalnog tužioca SAD-a Roberta Malera o Rusiji.

Kako je objasnio, uvjeravanja o tome je njegovim advokatima pružio zamjenik javnog tužioca Rod Rosenstein.

"On je advokatima rekao da ja nisam predmet, nisam meta", rekao je Trump u intervjuu "New York Timesu", govoreći o Rosensteinovom komentaru u vezi s Malerovom istragom o mješanju Rusije u američke izbore za predsjednika 2016. i mogućem dosluhu Trumpovog predizbornog tima s Rusijom.

Trump je rekao i da nikada nije razgovarao sa svojim dugogodišnjim političkim saradnikom Rogerom Stoneom o Wikileaksu i ukradenim emailovima Demokratske partije koje je taj site objavio tokom predizborne kampanje u SAD 2016, niti je ikome naložio da to učini. 

U intervjuu američkom listu, predsjednik SAD se osvrnuo i na tekuće pregovore o spornoj izgradnji zida na granici s Meksikom koju je predložio, istakavši da su ti pregovori "gubljenje vremena". 

"Nastavit ću da gradim zid i taj zid ćemo završiti", rekao je Trump, odbacivši pregovore čiji je cilj izlazak iz ćorsokaka u Kongresu i nagovjestivši da bi mogao da proglasi nacionalno vanredno stanje kako bi osigueao da se zid izgradi. 

S tim u vezi, oštro je kritikovao predsjedavajuću Predstavničkog doma Kongresa SAD, Nancy Pelosi. "Zapravo sam se uvek s njom slagao, ali sada mislim da više neću. Mislim da ona čini veoma lošu uslugu zemlji", istakao je. 

U istom intervjuu, Trump je odbacio navode da se možda neće kandidirati za reizbor 2020. godine. "Volim ovaj posao", rekao je, ali je napomenuo da je, radeći kao predsjednik, izgubio "ogromne svote novca", prenosi B92.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Poljski predsjednik Duda tvrdi da se sastao s Trumpom tokom boravka u New Yorku

U New Yorku počeo historijski krivični postupak protiv Donalda Trumpa

Iran upozorava Washington na posljedice ako intervenira nakon napada na Izrael

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana