Magazin     | 31.01.2019. 10:24 |

Uskoro predstavljanje filma Zdravka Terkeša 'Uzvodno prema zapadu'

FENA Saopćenje

STOLAC, 31. siječnja (FENA) - Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače, zajedno s Udrugom građana „Inicijativa“ Stolac i Malim teatrom "Mostar", uskoro će predstaviti kratkometražni igrani film „Uzvodno prema zapadu“, koji u svoje dvadeset i tri minute govori o abortusu, kulturi smrti današnjega vremena.

U filmu igraju dvoje renomiranih glumaca Ornela Vištica i Ivo Krešić, zajedno sa Željanom Krešić, Vladom Terkešom, Andreom Perić i Anđelkom Šutalom.

Marko Jakovljević, čovjek koji je već ostavio značajan glazbeni trag u BiH nastupajući s Mostar Sevdah Reunionom, Marom i drugim glazbenicima, napravio je originalnu glazbu za film. Luka Rupčić radio je zvuk, a glavna osoba zadužena za sliku bio je direktor fotografije Marko Sliko Raguž.

Jelena Markić šminkala je glumačku ekipu, Miroslav Karačić je radio dizajn, dok su fra Marin Karačić i Petra Mijatović napravili, odnosno izveli pjesmu za odjavnu špicu filma.

Ivo Krešić nije odigrao značajnu ulogu samo kao glumac, već i kao producent te svojim radom i zalaganjem bio jedna od ključnih osoba koje su omogućile snimanje filma. Scenarij i režiju za film potpisuje Zdravko Terkeš.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Projekcija filma 'Gdje je Anne Frank' u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta

Otvoreno 17. izdanje Mostar film festivala

Nakon dvije decenije Dino Mustafić ponovo na filmskom setu,'Paviljon' nose renomirana glumačka imena

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'