Magazin     | 30.01.2019. 12:51 |

Općina Ilidža - U prošloj godini sklopljen 561 brak

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - U Općini Ilidža u prošloj godini vjenčan je 561 par.

Matičari Općine Ilidža vjenčali su 174 para van službenih prostorija, a ostali su svoje sudbonosno "da" rekli u prostorijama Općine. Najviše vjenčanja bilo je u septembru i augustu i to po 82, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Sklapanje braka u Općini Ilidža je jednostavno, ukoliko se dostavi sva potrebna dokumentacija.

Matičar u dogovoru sa budućim bračnim partnerima određuje datum sklapanja braka, a rok može biti i kraći od 30 dana od dana prijavljivanja namjere sklapanja tog braka.

Svi potrebni obrasci za obavljanje vjenčanja u Općini Ilidža su besplatni i dostupni na web stranici i Info-pultu Općine. Vjenčanja su besplatna srijedom i subotom u službenim prostorijama Općine.

Čin sklapanja braka se također može obaviti i van službenih prostorija Općine. Kada se to odobri na mjestima kao što su hoteli i restorani, budući bračni partneri su dužni platiti novčanu naknadu u iznosu od 400 KM.

Sklapanje braka u ovakvim slučajevima vrši se svakog dana u vremenu od 10 do 18 sati. Vlasnici ugostiteljskih objekata dužni su obezbijediti prikladnu prostoriju sa odgovarajućim uslovima za obavljanje svečanog čina sklapanje braka.

Budući bračni partneri koji žele da brak sklope u dane koji posebnim aktom općinskog načelnika nisu utvrđeni kao dani u kojima se vrši sklapanje brakova u službenoj općinskoj prostoriji, tj. srijedom i subotom, mogu to zahtijevati isključivo u radne dane u vremenu od 10 do 18 sati uz plaćanje naknade u iznosu od 100 KM.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Općina Ilidža - Posao dobilo 29 nezaposlenih zahvaljujući kvalitetnom programu Općine

Na Ilidži uspješno završena prva dionica regulacije korita rijeke Željeznice 

Muzur: Ilidža općina sa najvećim stipendijama za studente i učenike

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo