Stranačke aktivnosti     | 29.01.2019. 13:49 |

Saopćenje za javnost KO SDA

FENA Saopćenje

Nakon što je za “etničko čišćenje” Srba iz Sarajeva optužio SDA, pokušao legitimizirati nepostojeći BHS jezik na štetu bosanskoga jezika, te osvetnički i iz najnižih pobuda obrušio se na pozitivne izvještaje javnih preduzeća u Kantonu Sarajevo, Elmedin Konaković suočen sa padom povjerenja kod građana i naroda za koji kaže da ga predstavlja, u svom najnovijem javnom nastupu pokušava spinovati, optužujući SDA da "ugrožava kompletan sistem, isplatu plata, socijalnih, boračkih i drugih davanja, posebno i dodatno ugrožava Univerzitet u Sarajevu koji je od ove godine na trezoru". 

Konaković je znao da krši procedure, zakon i Ustav, bio je upozoren. Svako kršenje procedure, zakona i Ustava sa sobom nosi ugrožavanje demokratskih prava i sloboda. Umjesto da se prijedlog Budžeta po poroceduri dostavi najmanje 12 dana prije svim zastupnicima koji su izabrani demokratskom voljom građana, kako bi o prijedlogu mogli iznijeti svoje mišljenje, i umjesto da kako je to procedurama i zakonima predviđeno zasjedaju stručne komisije kako bi i one mogle dati svoj sud o prijedlogu Budžeta, Konaković je u svojoj bahatosti, demonstrirajući prije svega neznanje, površnost i silu, ustrajao u kršenju procedure, zakona i Ustava. 

Podsjećamo, na insistiranje prije svega Konakovića usvojen je budžet KS mimo svih procedura, dakle protivustavno. Na naše primjedbe da se time krši Ustav sam Konaković i Damir Marjanović iz NS su nam savjetovali da se obratimo Ustavnom sudu, što smo i učinili.

Stvari su se otele kontroli, i mi pokušavamo djelovati kako ne bi nastala još veća šteta. Ovakvim djelovanjem vladajuće većine, koje je isforsirano prije svega Konakovićevom bolesnom porukom «ubit ćemo mi njih», ugrožen je princip provodivosti zakona i poštivanja Ustava, ugrožen je demokratski sistem.

Zato pozivamo sve one koji zajedno sa Konakovićevom strankom vladaju Kantonom Sarajevo da se na vrijeme ograde od ove političke štetočine i uskrate mu povjerenje, dok ne bude prekasno.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA

KO SDA: Mulahusić objavljuje vlastite a ne stavove SDA

Saopćenje za javnost SDA

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana