Bosna i Hercegovina     | 28.01.2019. 15:30 |

Gradska knjižnica u Livnu postala dijelom projekta 'Digitalni građanin'

FENA Mario Loncar

LIVNO, 28. siječnja (FENA) - U suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih IRIM i besplatnom školom programiranja CoderDojo iz Livna, Gradska knjižnica u Livnu postala je dijelom projekta "Digitalni građanin".

Kako je za Fenu kazala Draga Krešo, ravnateljica Narodnog sveučilišta Livnu u čijem kompleksu se nalazi i Gradska knjižnica, ova ustanova dobila je 20 kompleta opreme micro:bitova koji će se moći posuđivati kao i sva druga knjižnična građa od 25. prosinca 2019. godine.

"Gradska knjižnica Livno organizirat će za djecu i odrasle pet besplatnih radionica o korištenju opreme, a prva radionica održat se 30. siječnja 2019. godine", kazala je Krešo.

Micro:bit je mali elektronički uređaj namijenjen obrazovanju. Uz pomoć uređaja, djeca, ali i odrasli, mogu učiti osnove programiranja dok se zabavljaju gradeći virtualne ljubimce, programirajući igre i još mnogo toga.

"Zahvaljujući projektu 'Digitalni građanin' korisnici knjižnica će od najranije dobi moći usvajati nove vještine i znanja, posuđujući i koristeći opremu, te sudjelujući na besplatnim edukativnim radionicama kodiranja i digitalnog stvaranja", dodala je Krešo.

"Digitalni građanin" je projekt Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) čiji je cilj transformirati javne knjižnice u digitalne inovacijske i obrazovne centre.

U ovaj projekt je uključeno 170 knjižnica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Kosova.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

INTERA TP i IRIM pokrenuli pozitivan val razvoja inovativnosti u bh. knjižnicama

U Knjižnici Ljubuški održana prva radionica projekta 'Digitalni građanin'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom