Bosna i Hercegovina     | 28.01.2019. 14:33 |

Otvorene nominacije za nagradu 'Dobro' za filantropiju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. januara (FENA) - Nominacije za nagradu "Dobro" za filantropiju bit će otvorene do 20. februara te stanovnici Bosne i Hercegovine imaju priliku javno zahvaliti pojedincima i kompanijama koji pomažu i brinu o dugoročnom napretku društva, nominirajući ih za tu nagradu.

"Dobro" za filantropiju ima za cilj istaknuti i prepoznati osobe i kompanije koje su svojim radom i financijskom podrškom značajno doprinijele razvoju zajednica. Osim toga, cilj je i osnažiti druge da svojim filantropskim radom potaknu razvoj utičući tako na poboljšanje kvaliteta života u BiH.

Nagrada se dodjeljuje u tri glavne kategorije: Nagrada za korporativnu filantropiju, Nagrada za korporativno volontiranje (za male, srednje i velike kompanije) te Nagrada za individualnu filantropiju (u kategoriji od 17 do 35 godina starosti i iznad 35).

- Nominirati mogu svi građani i građanke, nevladine organizacije, javne institucije, marketinške agencije, domaće i strane javne i privatne kompanije putem linka: http://bit.ly/2ASxbin. Samonominacija nije dopuštena. Proces nominacije traje manje od pet minuta, a može se nominovati jedna ili više kompanija ili osoba- saopćili su organizatori.

Nagrade se dodjeljuju u sklopu EU projekta "Sign Up for Impact" koji provodi regionalna mreža Sign, a financiraju Evropska unija i Balkanski fond za demokraciju.

Projekt se realizira u pet zemalja regije zapadnog Balkana od Trag fondacije (Srbija), Fonda za aktivno građanstvo (Crna Gora), Fondacije Mozaik (Bosna i Hercegovina), Foruma građanskih inicijativa (Kosovo), Udruženja Horus (Makedonija) i Fondacije Catalyst Balkans (Srbija).

- Fondacija Mozaik kroz svoj rad svakodnevno ulaže napore u promociju davanja za društveno dobro u Bosni i Hercegovini. Upoznali smo mnoge pozitivne primjere filantropije u BiH, stoga i u 2019. godini želimo staviti poseban naglasak na solidarnost kompanija i osoba izraženu kroz filantropska davanja - kazali su iz ove fondacije.

Ceremonija proglašenja pobjednika bit će održana u martu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

NATO Štab Sarajevo dodijelio nagrade u čast heroja iz cijele BiH

U sjedištu Vlade FBiH uručene nagrade najzaslužnijim sportistima (VIDEO)

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije