Bosna i Hercegovina     | 28.01.2019. 14:07 |

Reakcija Ljekarske komore KS o sjednici Skupštine KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. januara (FENA) – Ljekarska komora Kantona Sarajevo smatra da neargumentirano i neutemeljeno izvještavanje javnosti kojim se manipulira stav građana, šteti prije svega časnoj profesiji ljekara.

Reakcija Komore je uslijedila nakon, kako u saopćenju ističu, provokativnog i omalovažavajućeg odnosa predsjedavajućeg i pojedinih zastupnika Skupštine KS na sjednici SKS-a 25. januara.

- Umjesto da se zastupnici i predsjedavajući zabrinu o brojnim odlascima mladih iz BiH, među kojima je značajan broj ljekara, „bijeloj kugi“ koja nam prijeti, oni se brinu kako će pozitivan bilans poslovanja Ustanova  predstaviti kao negativan  – pojašnjava se u saopćenju.

Smatraju da Kantonalna Komisija za zaštitu javnog zdravlja, sanitarnu zaštitu i zaštitu zdravlja stanovništva treba da radi na preventivnim programima, da unaprijedi sistem edukacije građana, posebno zaštite građana i ispravnosti proizvodnje hrane, a ne da daje neistinito tumačenje bilansa rada i poslovanja, te da ih to i ne čudi jer u toj komisiji samo jedan ljekar.

Iz Komore ljekara je izražena molba da se uvaže i poštuju članovi Komore, u duhu zakonskih propisa, jer će u protivnom morati zaštititi interese ljekara, ali i građana - korisnika zdravstvenih usluga.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Čampara: NIP, SDP i Naša stranka nastavljaju dalje, a Dodik nam ne može prijetiti blokadama

EU: Parlamentarna skupština BiH treba da preuzima odgovornost i usvaja reforme

HNV BiH - Dodik odlaskom Lukašenku i Putinu pokazuje civilizacijsku sramotu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo