Magazin     | 28.01.2019. 11:30 |

Dodijeljene SAG nagrade - Alan Alda dobio nagradu za životno djelo

FENA Ivana Banovic

LOS ANGELES, 28. siječnja (FENA) - Na ovogodišnjoj dodjeli filmskih i televizijskih nagrada SAG – Screen Actor Guild Awards, koja je održana u nedjelju u Los Angelesu, Rami Malek osvojio je nagradu za najboljeg glavnog glumca u filmu "Bohemian Rhapsody", dok je nagradu za životno djelo dobio Alan Alda (83), najpoznatiji po ulozi u kultnoj seriji "M*A*S*H".

 Iako je imao čak četiri nominacije holivudski blockbuster "Zvijezda je rođena" nije osvojio nijednu nagradu, a trijumfirao je film "Crna pantera", čija glumačka ekipa je proglašena najboljom, prenose mediji.

Glenn Close (71), junakinja drame "The Wife", u kategoriji najbolje dramske glumice pobijedila je Lady Gagu.

Najboljim glumcem u televizijskom filmu ili seriji proglašen je Darren Criss, koji je utjelovio Andrewa Cunanana, ubojicu legendarnog modnog dizajnera Giannija Versacea u "American Crime Storyju", dok je u istoj kategoriji za žene, trijumfirala Patricia Arquette (50), zvijezda mini-serije "Escape at Dannemora".

- Neizmjerno sam ponosan što sam dio ovog bratstva i sestrinstva glumaca, pogotovo danas, kad je važnije nego ikad prije vidjeti svijet kroz oči druge osobe - izjavio je Alan Alda.

Nagrade udruženja glumaca već dugi niz godina dobar su pokazatelj kojem će od Oscarom nominiranih filmova pripasti najprestižnije filmske nagrade.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

NATO Štab Sarajevo dodijelio nagrade u čast heroja iz cijele BiH

U sjedištu Vlade FBiH uručene nagrade najzaslužnijim sportistima (VIDEO)

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!