Bosna i Hercegovina     | 27.01.2019. 13:57 |

U Bugojnu osnovano Udruženje pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja SBK-a

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 27. januara (FENA) - Osnivačka skupština Udruženja pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja Srednjobosanskog kantona (SBK) održana je u Bugojnu, na inicijativu članova sličnog udruženja koje od prije nekoliko godina djeluje u tome gradu.  

- Osnivanjem udruženja na kantonalnom nivou, stvoren je dobar temelj za realizaciju aktivnosti za koje smatramo da bi se trebale realizirati u školama i cijeloj zajednici, a u interesu prvenstveno djece školskog uzrasta - kazao je predsjednik Upravnog odbora ovog udruženja Almir Bašić.

Dodaje kako će se u narednim danima raditi na registraciji novoformiranog udruženja, a nakon toga i provođenju svih zacrtanih ciljeva.

- Mnoge stvari smo počeli u Bugojnu i ovo je način da ih nastavimo provoditi na kantonalnom nivou. Bavit ćemo se svim pitanjima koja su u našoj nadležnosti, upozoravati na probleme i tražiti, zajedno s ostalim institucijama, najbolja rješenja - naglasio je.

Ističe, također, da je u planu održavanje različitih radionica, edukacija i seminara iz oblasti pedagogije, odnosno tjelesnog i zdravstvenog odgoja, te raznih sportskih takmičenja za učenike.

Na Skupštini su izabrana tijela i organi za rukovođenje udruženjem pred kojim je, kako se čulo, puno posla u narednom periodu.

U sastav Upravnog odbora ušli su predstavnici općina Bugojno, Travnik, Jajce, Novi Travnik, Gornji Vakuf-Uskoplje, Busovača i Vitez.

Zamjenik predsjednika UO je Anto Sučić, a članovi Darko Raić, Adis Alić, Almir Pokvić, Dragan Lovrić i Ana Eldić.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!