Bosna i Hercegovina     | 23.01.2019. 14:37 |

SDP BiH: Ljubuškom i Čapljini dodijeliti status grada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BIH Ivan Boban zatražio je od predsjedavajućeg tog doma Elvira Karajbića da se na dnevni red prve naredne sjednice uvrste zakoni kojima se dodjeljuje status grada dosadašnjim općinama Ljubuški i Čapljina.

-  Smatram da bi više od 50 hiljada stanovnika koji žive na području tih općina imalo koristi od toga, da njihove općine čim prije dobiju status grada -  istaknuo je Boban dodajući da su se stekli svi preduvjeti za donošenje ovih zakona. 

Također, u proceduru su upućeni i prijedlozi zakona kojima je predviđeno da se status grada dodjeljuje i općinama Gradačac, Srebrenik, Gračanica, Visoko i Živinice. Vlada Federacije BiH zakone je uputila u proceduru u julu prošle godine, u skraćenom postupku.

Navedenim zakonima definira se gradski teritorij u koji spadaju sva naseljena mjesta koja se, prema evidenciji Federalnog zavoda za statistiku, nalaze u okviru ovih općina na dan stupanja na snagu ovog zakona, saopćeno je iz SDP-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije