Bosna i Hercegovina     | 22.01.2019. 14:12 |

Počela sjednica Predsjedništva SDP-a BiH

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) počelo je današnje zasjedanje u Sarajevu, na kojem će nastaviti raspravu o mogućim postizbornim koalicijama i pripremama za sjednicu Glavnog odbora.

Sjednica Predsjedništva SDP-a održava se nakon što BH blok nije uspio osigurati skupštinsku većinu u Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu, te najava o mogućoj koaliciji SDP-SDA.

Predsjednik KO SDP Tuzla Enver Bijedić rekao je novinarima pred početak sjednice da bi bio presedan ako Glavni odbor SDP-a bude protiv eventualne koalicije sa SDA ili PDA, .

- Nemamo mi mogućnosti sa drugim partijama jer nema dovoljno ruku u Skupštini. Ukoliko Glavni odbor ne donese odluku da mi možemo sklapati tu vrstu koalicionog sporazuma, dogodit će se nešto što je neprimjereno u političkom smislu na svim prostorima, ne samo ovdje, a to je da pobjednička partija u Tuzlanskom kantonu ode u opoziciju – rekao je Bijedić uoči zasjedanja.

Poručio je da odluke Glavnog odbora, ma kakve bile, svi moraju poštovati.

- SDP BiH se nema namjeru izdvajati iz BH bloka te se nikakve odluke mimo tog bloka neće donositi. Krajem mjeseca lideri stranaka, koje čine BH blok održat će sastanak - najavio je Bijedić.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Vijeće ministara BiH sutra o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Sjednica Vlade FBiH danas u Mostaru

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana