Sport     | 22.01.2019. 13:28 |

Narednog vikenda najveće snowboard takmičenje u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Najbolji snowboarderi iz trinaest evropskih zemalja narednog vikenda, 2. i 3. februara, nastupit će na 8. Olimpija Snowboard Europa Cupu, najvećem snowboard takmičenju u Bosni i Hercegovini. 

Snowboard park Štinji dol na Bjelašnici će tokom februara postati središtem evropske snowboard scene, a takmičari će pokazati svoje vještine u disciplini "Big Air". 

Do sada je potvrđeno učešće više od 40 snowbordera koji će se naći u kvalifikacijama i glavnom takmičenju, a na listi se nalazi i sedam predstavnika BiH - Asja Klačar, Selina Memić, Nejra Mulić i Uma Pećanin u ženskoj, te Haris Burić, Edis Ozturk i Faris Biogradić u muškoj kategoriji.

- Snowboard park je dobio prvo borilište u disciplini Big Air na kojem je konfiguracija terena urađena u skladu s aktuelnim regulativama Međunarodne skijaške federacije. Izgradnjom novog borilišta unaprijeđeni su uslovi i za trening naših sportista - kazao je Ismar Biogradić iz kluba FreeStyle Sarajevo, organizatora Europa Cupa i tehničkog realizatora EYOF 2019.

Olimpija Snowboard Europa Cup ujedno je i druga test utrka za zimski olimpijski omladinski festival EYOF 2019. Prva test utrka vožena je prošle godine u disciplini "Slope Style". 

Tokom dva dana takmičenja u snowboard parku Štinji dol ljubitelje ekstremnih sportova će rasplesati i zagrijati DJ Zlijay aka Mixmaster Zlee i DJ Mex.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Centrotrans - Od sutra autobuska linija Vijećnica - Bjelašnica

Akcija spašavanja stranca u nepristupačnom dijelu Bjelašnice

Skijanje na Bjelašnici i Jahorini i u maju

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!