Svijet     | 19.01.2019. 15:32 |

Erdogan: Kad god je ostvarila napredak, pred Tursku su stavljane zamke

FENA Internet

SAMSUN, 19. januara (FENA) - Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u gradu Samsunu da kad god je njegova zemlja ostvarila napredak ili krenula u ostvarivanje velikih ciljeva, pred nju su stavljane zamke.

Kako javlja Anadolija, Erdogan je u gradu Samsunu govorio na ceremoniji predstavljanja kandidata na lokalnim izborina 31. marta ove godine, a riječ je o kandidatima za poziciju gradonačelnika Samsuna i općina u sastavu tog grada. 

Erdogan, koji je ujedno i predsjednik AK Partije, tako je danas predstavio kandidate AK Partije za 15 od ukupno 17 općina u Samsunu, za gradonačelnika Samsuna predložen je Mustafa Demir. 

U dvije preostale općine u Samsunu, AK Partija nije predstavila svoje kandidate, a u skladu s ranijim dogovorom sa Strankom nacionalnog pokreta (MHP) o zajedničkom djelovanju na lokalnim izborima. Tako su u spomenute dvije općine predstavljeni kandidati u ime MHP-a. 

Erdogan je govorio o napretku Republike Turske koji je ostvaren u periodu AK Partije, no naglasio je kako je Turska često bila suočena s različitim zamkama kada je krenula u ostvarivanje velikih ciljeva. 

-Kad god je Turska ostvarila napredak, kad god je sebi postavila velike ciljeve i krenula u njihovo ostvarivanje, ispred nje su se uvijek našle zamke. Neki od njih svjesno, a neki nesvjesno, i neoprezni među nama bili su figure u ovoj igri - poručio je Erdogan.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

U nedjelju lokalni izbori u Turskoj, AKP želi vratiti Istanbul i Ankaru

EBRD će osigurati 30 miliona eura pomoći turskim regijama pogođenim potresima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo