Ekonomija     | 18.01.2019. 18:14 |

Italija poziva preduzeća iz BiH na industrijski sajam Connext u Milanu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Ambasada Italije u Sarajevu najavila je da će kompanije iz Bosne i Hercegovine moći besplatno učestvovati na Poslovnom forumu "Connext", koji će biti održan u Milanu 7. i 8. februara.

- Za kompanije u Bosni i Hercegovini učešće će biti besplatno i obuhvatit će prostor za sastanke i organizaciju sastanaka "B2B". Osim toga, sve kompanije koje učestvuju će biti u mogućnosti da se registruju u povjerljivoj bazi podataka koja će tokom perioda od godinu dana omogućiti, bez naknade, kontaktiranje svih prisutnih kompanija.

Radi informisanja o načinu sudjelovanja zainteresirane kompanije mogu posjetiti službenu web-stranicu događaja https://connext.confindustria.it/, saopćeno je iz Ambasade Italije.

Manifestaciju organizuje najveća italijanska poslovna asocijacija Confindustria koja predviđa učešće više od 2.000 kompanija i više od 5.000 posjetilaca. Fokus će biti na četiri tematske oblasti koje pokrivaju sve sektore ekonomske aktivnosti. Cilj je ponuditi besplatnu platformu za sastanke radi povećanja međunarodne trgovine i investicija.

Confindustria je odabrala Njemačku, Maroko i zapadni Balkan kao partnerske oblasti za ovaj događaj.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Italijanski lijevi centar okuplja se za evropske izbore oko liste 'Sjedinjene Države Evrope'

'Braća Italije' premijerke Meloni i dalje vodeća stranka u Italiji

Oko 5,7 miliona ljudi u Italiji živi u apsolutnom siromaštvu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom