Kultura     | 17.01.2019. 20:53 |

Japanac Shuji Kogi dao potporu mostarskoj kandidaturi za EPK 2024

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. siječnja (FENA) - Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i članovi Tima Mostar 2024 Mirko Božić, Mustafa Alendar, Kristina Ćorić, Josip Blažević, Tanja Mićević Đurić i Dario Terzić razgovarali su u četvrtak s generalnim tajnikom japanske Fondacije EU-Japan Fest Shuji Kogijem o suradnji na projektu Europska prijestolnica kulture i bilateralnoj razmjeni umjetnika.

 Japanska organizacija EU-Japan Fest privatna je fondacija koja okuplja predstavnike najprestižnijih japanskih tvrtki s ciljem izgradnje kulturnih i turističkih odnosa Japana i Europe putem projekta Europska prijestolnica kulture.

 Od 1993. godine podržavaju projekt Europska prijestolnica kulture, a Shuji Kogi dio je te fondacije od samog početka. Sudjelovao je u rastu projekta EPK koji, kako sam uočava, prije 26 godina nije značio mnogo, a danas je privilegija nositi tu titulu.

 "Važnost europskih prijestolnica kulture nije, niti smije biti vezana isključivo za Europu. Danas je to globalni projekt koji ima znatan utjecaj, ne samo na kulturnu razmjenu, nego i gospodarstvo u cjelini. Iz iskustva dosadašnje suradnje s 44 europske prijestolnice kulture znam da je biti europska prijestolnica kulture veliki izazov", rekao je Kogi, priopćeno je iz Tima Mostar 2024.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo