Stranačke aktivnosti     | 17.01.2019. 20:00 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Prilikom posjete predsjednika Ruske Federacije Beogradu, predsjednik Srbije mu se posebno zahvalio na vetu koji je Rusija uložila 2015. na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici na Skupštini Ujedinjenih naroda.

Tim povodom reagirao je predsjednik Naše stranke Predrag Kojović: „Aleksandar Vučić ovom je svojom zahvalom još jednom ponizio žrtve. Cilj Rezolucije je bio korak ka pomirenju, osuda genocida i ulaganje dodatnih napora da se zločini više ne ponove. Svako negiranje Rezolucije je afirmiranje onoga što ona osuđuje – genocida. Aleksandar Vučić podsjećanjem na ruski veto podiže tenzije u regionu dodajući soli na ranu ljudima koji i poslije više od dvije decenije čekaju da ukopaju svoje najmilije stradale u genocidu. Takav neljudski gest za svaku je osudu. Srbija kontinuirano, birajući najtraumatičnije trenutke novije povijesti, gura prst u oko Bosni i Hercegovini. Nažalost, Aleksandar Vučić ovim potezom vratio se na poziciju neprijatelja BiH iz vremena kad je poručivao da jedan srpski vrijedi kao sto muslimanskih života.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Edin Forto: BiH će nadživjeti sve koji je negiraju

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana