Bosna i Hercegovina     | 17.01.2019. 14:26 |

Odluka o stanju prirodne nesreće u Općini Pale u FBiH stavljena van snage

FENA Elma Geca

PALE/PRAČA, 17. januara (FENA) - Odluka o stanju prirodne nesreće na području Općine Pale u FBiH stavljena je van snage - potvrdio je Feni načelnik ove općine Asim Zec.

Po njegovim riječima, deblokirani su prilazni putevi ugroženim selima u ovom dijelu Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde

„Uspjeli smo deblokirati sve lokalne puteve prema selima a i sam prestanak padavina uvjetovao je normalizaciju stanja nastalog usljed prirodne nesreće, tako da su se stekli uvjeti za stavnjanje odluke van snage“, pojasnio je Zec.

Dodao je da će narednih dana Služba za civilnu zaštitu u saradnji s Komisijom za procjenu šteta izvršiti analizu stanja na terenu, te u skladu s propisima utvrditi eventualne štete usljed stanja prirodne nesreće.

„Za sada nemamo prijava građana o štetama a problem bi jedino mogao nastati zbog bujičnih voda, obzirom na velike nagibe na lokalnim putevima, ukoliko dođe do naglog otapanja snijega ili novih padavina. Nadamo se ipak da do toga neće doći“, kazao je načelnik Općine Pale u FBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Općini Pale u FBiH obilježena 28. godišnjica reintegracije

Peking zatvorio pojedine ceste nakon obilnih snježnih padavina

Više od 130 povrijeđenih u Tokiju nakon velikog snijega

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo