Bosna i Hercegovina     | 16.01.2019. 16:50 |

Radmanović razgovarao s ambasadoricom Slovenije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović razgovarao je s ambasadoricom Slovenije u BiH Zoricom Bukinac, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću. 

Ambasadorica je uručila Radmanoviću čestitku predsjednika Državnog zbora Republike Slovenije Dejana Židana povodom izbora za člana Kolegija Predstavničkog doma.

Zahvalјujući za čestitku, Radmanović je naglasio da je saradnja BiH i Republike Slovenije bila i ranije dobra, ali da je neprekidno treba jačati, posebno na ekonomskom planu.

Ističući da Republika Slovenija za BiH predstavlјa veoma važnu članicu Evropske unije, Radmanović je izrazio uvjerenje da će ta prijatelјska država nastaviti da snažno podržava evropski put BiH.

Ambasadorica Bukinac izrazila je nadu da će novoizabrana vlast u BiH biti formirana što prije kako bi Bosna i Hercegovina nastavila provođenje Evropske agende i što prije dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji. 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Radmanović: Želim da katolici Božić dočekaju u zdravlju, radosti i blagostanju sa svojim najbližima

Radmanović čestitao Kurban-bajram: Neka radost praznika ispuni vaša srca i vaše domove

Radmanović razgovarao sa Sattlerom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo