Regija     | 16.01.2019. 16:02 |

Hrvatski ministar u Saboru na pod bacio kutiju s maketom aviona

FENA Agencije

ZAGREB, 16. siječnja (FENA) - Rasprava o propaloj nabavi borbenih zrakoplova, što je u srijedu u Hrvatskom saboru u više navrata problematizirala oporba, iznervirala je u jednom trenutku hrvatskog ministra obrane Damira Krstičevića u toj mjeri da je, nakon što mu je SDP-ovac Franko Vidović prišao i uručio kutiju sa sklopivom maketom aviona, bijesno bacio maketu na pod i poručio mu: "Goni se, ti i ovo!".

 "Dvije godine ste izgubili u trakavici zvanoj nabava aviona. Osim što ste Hrvatsku izložili međunarodnoj blamaži, o čemu pišu svi svjetski mediji, dodatno ste ugrozili obrambenu sposobnost hrvatske vojske", prozvao je Vidović hrvatskog premijera Andreja Plenkovića upitavši ga misli li krenuti u novi natječaj bez da prethodno zatraži političku odgovornost Krstičevića.

 "Nismo ugrozili nacionalnu sigurnost, to je netočna, isfabricirana teza koju plasiraju oni koji su u prošlosti najmanje zagovarali da Hrvatska modernizira zrakoplovstvo ili su se protivili tom procesu, koji je bio politička odluka ove Vlade, ovog Vijeća za obranu, predsjednice Republike, predsjednika Sabora, s punim uvjerenjem da Hrvatska treba modernizirati ratno zrakoplovstvo", odgovorio je Plenković, prenosi Hina. 

 Odlučnost Vlade da modernizira ratno zrakoplovnost je nepromijenjena, a teza o ugrozi nacionalne sigurnosti ne stoji zato što Hrvatska i trenutno ima zrakoplove, što je članica NATO-a i ima kolektivnu sigurnost, te cijelu sigurnosnu suradnju u kontekstu EU-a. "Otklanjam tezu da smo ugrozili nacionalnu sigurnost", poručio je hrvatski premijer.

 "Ako ovako nastavite, vjerujte, jedini avioni koje ćemo mi nabaviti su ovi koje je nabavio moj kolega Maras. To košta oko 150 kuna i ja ću vam ih uručiti pa se možete u miru s njima igrati bez da imate ikakvu odgovornost", rekao je Vidović i krenuo s maketama aviona prema klupi u kojoj su sjedili članovi Vlade.

 To je vidno iznerviralo ministra Krstičevića koji je istrgnuo maketu iz ruke Vidoviću i bacio je na pod.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministar Velagić povodom Dana nezavisnosti: Naše bogatstvo su različitosti koje trebamo njegovati

Crnogorski šef diplomacije ne isključuje arbitražu oko otvorenih pitanja s Hrvatskom

Hrvatska: Ministar Malenica najavio da su spremni nastaviti razgovore sa sucima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'