Sport     | 16.01.2019. 14:40 |

Trbić: Split nas sigurno neće potcijeniti, očekujem težak meč

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Košarkaši Sparsa i Splita sutra u Sarajevu igraju derbi susret 16. kola regionalne ABA 2 lige. 

Za očekivati je da meč trećeplasiranih Sparsa i četveroplasiranog Splita odluče nijanse. Sparsi su nakon kriznog perioda počeli igrati bolje, doveli su dva nova, iskusna igrača - reprezentativca BiH Almira Hasandića i Kenana Bajramovića i važe za jednog od favorita za završni turnir ABA 2 lige. 

Trener sarajevskog tima Marko Trbić smatra da utakmica neće biti laka, te da Split, za razliku od prošlog meča ova dva tima odigranog u Splitu, ovoga puta neće potcijeniti protivnika. 

- Svjesni smo da igramo protiv renomiranog kluba i posloženog tima. Sigurno je da neće biti laka utakmica i sigurno nas neće podcijeniti kao u prvom meču. Mi smo doveli dva nova igrača,  Hasandića i Bajramovića, a neki igrači su se oporavili od povrede, igramo sve bolje tako da mogu zadovoljan stanjem u ekipi. Nadam se da ćemo odigrati na visokom nivou u napadu i odbrani, te pobjedom protiv direktnog konkurenta za završni turnir napraviti veliki iskorak u borbi za playoff - izjavio je Trbić.

Reprezentativac BiH Almir Hasandić ističe da je utakmica veoma bitna za oba tima, te da je za Sparse najbitnije da na teren prenesu ono što od njih trener zahtjeva. 

- Nadam se da ćemo uz koncentraciju i veliku energiju na terenu doći do pobjede. Od kada sam došao u Sparse imam samo riječi hvale. Zadovoljan sam prijemom u klubu i želim se zahvaliti Sparsima na tome. Pozivam navijače da nam dođu pružiti podršku protiv Splita - kazao je košarkaš. 

Trbić dodaje da je njegov tim imao period krize nakon povreda Grubelića i Protića, te zbog reprezentativne pauze koja je doprinjela padu forme ekipe. 

- Jasno mi je zašto smo pali, ali znam i zašto sada dobro igramo. Bitni igrači su se oporavili, a dobili smo kvalitetna, iskusna pojačanja. Albijanić je bio pod velikim opterećenjem, a sada dolaskom Bajramovića ima priliku da se oporavi - objasnio je Trbić. 

Utakmica između Sparsa i Splita će biti odigrana sutra u 19 sati u dvorani "Novo Sarajevo". 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana