Bosna i Hercegovina     | 15.01.2019. 13:42 |

Vlada Brčko distrikta razmatrala prijedlog proračuna za 2019. godinu

FENA Saopćenje

BRČKO, 15. siječnja (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na svojoj redovitoj sjednici zaključke da nema primjedbi na nacrte zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Direkciji za financije, Zakona o Poreznoj upravi i Zakona o Trezoru, koji će biti proslijeđeni u skupštinsku proceduru po žurnom postupku, a kojima se stvaraju uvjeti za raspisivanje natječaja za izbor čelnih ljudi ovih institucija.

Najvažnija točka na dnevnom redu sjednice bila je, kako je istaknuo gradonačelnik Siniša Milić, prijedlog proračuna Brčko distrikta BiH za 2019. godinu, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

"Mi smo jučer službeno dobili materijale od Direkcije za financije. Potrebno je još vremena da razmotrimo sam prijedlog proračuna, ali on se već našao na dnevnom redu i nadam se da ćemo na nastavku sjednice doći do prijedloga proračuna koji će biti upućen u skupštinsku proceduru," istaknuo je gradonačelnik Milić.

Članovi Vlade započeli su raspravu o smjernicama za izradu niza pravilnika iz nadležnosti Odjela za obrazovanje koji se tiču organiziranja nastave za obrazovanje odraslih.

"Zbog principijelnog stava da sve te pravilnike, a naročito u oblasti obrazovanja, treba donositi Vlada kao kolektivno tijelo, a što trenutačno nije predviđeno Zakonom o obrazovanju odraslih, mi smo zastali kod tih točaka. Potrebno nam je dodatno usuglašavanje jer je riječ o suviše važnoj oblasti. I ranije smo se opredijelili da sve te pravilnike koje donose predstojnici odjela najprije odobri Vlada. O ovoj temi nastavit ćemo vjerojatno u četvrtak na nastavku sjednice", zaključio je Milić.

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je i zaključak da nema primjedbi na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravnim osobama koje osniva Brčko distrikt BiH, kao i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za angažiranje pet izvršitelja za obavljanje posebnih poslova u Odjelu za gospodarski razvitak, šport i kulturu, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Uskrsna čestitka gradonačelnika Brčkog

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom