Najave     | 15.01.2019. 13:16 |

Predavanja prof. dr. Dragana Primorca na Sveučilištu u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. siječnja (FENA) - Sveučilište u Mostaru (SUM) organizira predavanje prof. dr. Dragana Primorca "Sveučilište u 22. stoljeću" koje će biti održano u srijedu, 16. siječnja, na Filozofskom fakultetu SUM-a, s početkom u 13 sati.

Istoga dana, profesor Primorac će na Pravnom fakultetu u 16 sati održati predavanje "Forenzična DNA analiza - prošlost, sadašnjost i budućnost" za studente studija Kriminalistike i sigurnosnog menadžmenta.

Pored toga, u četvrtak, 17. siječnja, u Amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, profesor Primorac održat će predavanje o temi "Personalizirana (precizna) medicina: put u medicinu 22. stoljeća", koje će biti upriličeno u 12:30 sati.

Prof. dr. Dragan Primorac hrvatski je liječnik, pedijatar, genetičar i forenzičar. Profesor je na američkim sveučilištima Penn State University i University of New Haven te medicinskim fakultetima Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Rijeci. Predsjednik je Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sveta Katarina i suosnivač je Odjela za forenzičke znanosti Sveučilišta u Splitu.

Odlukom Senata Sveučilišta Penn State postao je prvi nositelj titule "Global Penn State Ambassador" u povijesti tog Sveučilišta. Suosnivač je Medicinskog fakulteta Medical School Regiomed u Bavarskoj gdje obnaša dužnost prodekana za međunarodnu suradnju.

Trenutno obnaša dužnost predsjedatelja Odbora za međunarodne odnose Američke akademije za forenzičke znanosti i predsjednika jednog od najuglednijih međunarodnih znanstvenih društava iz područja forenzičke i kliničke genetike "International Society of Applied Biological Science" u čijem radu sudjeluje i četvoro dobitnika Nobelove nagrade.

2016. godine imenovan je profesorom na Xi’an Jiaotong University, College of Medicine and Forensics u Kini. Predsjednik je Hrvatskog društva za humanu genetiku i Hrvatskog klastera konkurentnosti za personaliziranu medicinu.

Izjave za medije bit će upriličene 16. siječnja u 12:50 sati na Filozofskom fakultetu.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

'Mjera mora' predstavlja BiH na svjetskoj pozornici Venecijanskog bijenala (VIDEO)

Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg

Završen SMART Campus Hackathon by SUMIT 2023.

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'