Bosna i Hercegovina     | 15.01.2019. 12:20 |

Odata počast za osam žrtava masakra u ulici Isevića sokak

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15.januara (FENA) - Delegacije Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i Općine Stari Grad danas su učenjem Fatihe, minutom šutnje i polaganjem cvijeća odale počast žrtvama masakra u ulici Isevića sokak.

Na tom mjestu je prije 26 godina granatom ispaljenom sa agresorskih položaja ubijeno osam Sarajlija, od kojih dvoje djece, a 19 ih je ranjeno dok su čekali u redu za vodu.

Ubijeni su: Ahmet Ahmetspahić, Jasmina Kajanija, Asim Lačević, Azra Lačević, Senad Lagumdžija, Bajro Pinjo, Aferdita Sadikaj i Jasna Šarić.

Uime Kantona cvijeće su položili dopredsjedavajući Skupštine Smiljana Viteškić, Danijela Kristić i Vibor Handžić, te predstavnica Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS Nihada Čolić koja je u obraćanju prisutnima ovom prilikom naglasila kako počinioci ovog, ali i brojnih drugih zločina nad civilima Sarajeva moraju biti adekvatno kažnjeni.

Čolić je poručila da je važno stalno govoriti o četvorogodišnjoj opsadi Sarajeva i više od 12.000 ubijenih građana, od kojih je 1.601 bilo dijete.

Porodice žrtava i prijatelji, te predstavnici udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva i civilnih žrtava rata također su položili cvijeće na mjesto masakra, uz poruku da će građani Sarajeva ostati ustrajni u čuvanju sjećanja na nevine civilne žrtve kao i insistiranju da zločinci budu kažnjeni, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo