Kultura     | 11.01.2019. 15:29 |

Ajnadžić: Općina Centar uvijek spremna podržati rad umjetnika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao je s predsjednikom Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera u BiH Alminom Zrnom ugovor o zakupu poslovnih prostorija u Ulici Koševo 7.

Potpisivanju ugovora su u ime Udruženja prisustvovale i Amra Zulfikarpašić, koja također obavlja i funkciju vijećnice u Općinskom vijeću Centar, te genaralna sekretarka Udruženja Miomirka Mila Melank.

Općinsko vijeće Centar je na sjednici, održanoj 31. maja 2018. godine, na prijedlog načelnika Nedžada Ajnadžića donijelo odluku kojom se općinskom načelniku daje saglasnost da s Udruženjem likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera u BiH zaključi ugovor o zakupu poslovnih prostorija u Ulici Koševo 7, površine 37 kvadratnih metara, na period od dvije godine pod povoljnijim uvjetima, sapćeno je iz Općine Centar.

Ajnadžić je istakao da je Općina Centar uvijek spremna podržati rad umjetnika s ciljem poboljšanja njihovog položaja, kao i umjetničke scene u ovoj lokalnoj zajednici.

Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH je krovna profesionalna/strukovna organizacija likovnih umjetnika koji se bave primijenjenom umjetnošću i dizajnom u BiH. Umjetnici su dobrovoljno udruženi radi ostvarivanja  profesionalnih prava i interesa, kao i zbog promocije i učešća u kulturnom, umjetničkom, javnom i političkom životu.

Misija Udruženja je unapređenje, stimulacija i razvoj primijenjenih likovnih umjetnosti i dizajna u BiH.

Predsjednik Zrno je u svoje i uime svih članova Udruženja izrazio zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što su pokazali razumijevanje i uvažili zahtjev za dodjelu u zakup poslovnih prostorija koje će se koristiti za izložbe, radionice, predavanja, edukaciju, prezentaciju i prodaju autorskih djela članova, što će zasigurno poboljšati položaj umjetnika, te unaprijediti razvoj lokalne dizajnerske i umjetničke scene, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada BPK za rekreacioni kompleks bazena u Vitkovićima izdvojila 350.000 KM

Za subvencioniranje nabavke ogrijeva za penzionere u BPK Goražde 50.000 KM

Potpisivanje ugovora između JP Komunalno i JP Mostar Parking

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'