Ekonomija     | 10.01.2019. 07:27 |

Sarajevo susret kultura širi svoj koncept na Novi Sad i Kotor

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. januara (FENA) - Organizacija "Sarajevo susret kultura" (SSK) organizirat će danas u Sarajevu okrugli sto o temi "Nove turističke atrakcije na Balkanu" kao bi turističkim akterima i predstavncima kulturnih i univerzitetskih institucija predstavili nove moguće turističko kulturne atrakcije u Novom Sadu i Kotoru.

U tim gradovima turistička ponuda trebala bi biti razvijena po konceptu susreta kultura odnosno konceptu koji se već uspješno primjenjuje u Sarajevu.

Aktivnosti na razvoju nove turističke ponude u Novom Sadu i Kotoru i njihovom uvezivanju s turističkom ponudom Sarajeva kroz zajedničku regionalnu turističku rutu susreta kultura se realizuju kroz projekat SeeCulture a finasiraju se sredstvima osiguranim Projektom za razvoj i promociju turizma na zapadnom Balkanu koji provodi Vijeće za regionalnu saradnju (RCC), a finansira Evropska unija (EU).

Osnovni ciljevi aktivnosti su održivi razvoj kulturno-turističkih destinacija, početak promocije kulturne baštine regiona, stvaranja nove regionalne kulturne rute "Susret kultura" (Sarajevo, Novi Sad i Kotor), te privlačenje većeg broja turista i jačanje kulturnog identiteta zapadnog Balkana.

"Sarajevo susret kultura", kao nevladina, neprofitabilna organizacija osnovana je s ciljem promocije glavnog grada BiH kao centra različitih kultura, saopćeno je iz te organizacije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sarajevo susret kultura širi svoj koncept na Novi Sad i Kotor

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo