Bosna i Hercegovina     | 09.01.2019. 10:24 |

Civilna zaštita ZHŽ- apelira na čišćenje snijega ispred vlastitih objekata

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 9. siječnja (FENA) - Uprava civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije apelira i upozorava pravne i fizičke osobe s područja te županije da odmah u skladu sa svojim nadležnostima i obvezama, poduzmu neophodne mjere zaštite od visokog snijega, snježnih nanosa i niskih temperatura.

 Također upozoravaju i pozivaju sve pravne i fizičke osobe na obvezu čišćenja prostora ispred vlastitih stambenih i poslovnih objekata.

 "Skrećemo pozornost na obvezu fizičkih osoba za provođenje osobne i uzajamne zaštite građana, kao najmasovnijeg oblika pripremanja i organiziranog sudjelovanja građana u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.

 Posebno apeliramo na općinske/gradske službe civilne zaštite i pravne osobe koje imaju potpisane sporazume, odnosno ugovore o održavanju prometnica s općinama/gradom da adekvatnu mehanizaciju stave na raspolaganje i da pravovremeno reagiraju, kao i na sve pravne i fizičke osobe, da poduzmu mjere na uklanjanju snijega i snježnih nanosa, te skidanja leda i ledenica", priopćila je Uprava civilne zaštite ZHŽ-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ukrajina ponovo apeloovala na savezničku pomoć u protivzračnoj odbrani

Intelektualci iz Srbije i regije potpisali apel potpore Ani Lalić i Dinku Gruhonjiću

Papa Franjo ponovio apel za mir, izrazio žaljenje zbog sukoba u Ukrajini i Gazi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'