Bosna i Hercegovina     | 08.01.2019. 16:24 |

Kovač: Provjeravaju se sve informacije koje su proslijeđene policiji ili FUCZ

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 8. janura (FENA) - Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i danas su nastavili potragu za mladićem koji je nestao na Ponijerima kod Kaknja. Zbog loših vremenskih uslova i visokog snježnog pokrivača potraga je nastavljena smanjenim intenzitetom.

- Zajedno sa pripadnicima FUCZ-a na terenu su i policijski istražitelji koji poduzimaju potrebne radnje i postupaju po svakoj dojavi. Provjeravaju se sve informacije koje su proslijeđene policiji ili FUCZ-u od svjedoka ili iz nekih drugih izvora - kazala je Feni glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač. 

Tako je, navela je ona, jutros pregledana vikendica za koju je postojalo saznanje da je obijena i da je nestali mladić možda boravio u njoj. Ništa nije odneseno, pronađena je vreća za spavanje, pa postoji sumnja da ju je koristio nestali mladić.

- Potražni pas GSS-a s vodičem izašao je na teren i pronašao trag osobe za kojom se traga, te se pretpostavlja da je ona boravila u vikendici i koristila vreću za spavanje – navodi Kovač.

Ističe da je teren izuzetno težak, a visina snijega na određenim lokacijama dostiže i 150 centimetara, što onemogućava opsežnu potragu.

Timovi FUCZ-a nastavit će potragu prikupljajući informacije na terenu i, u skladu sa svojim nadležnostima, vršiti njihovu provjeru ili ih proslijeđivati policiji, ako se provjera odnosi na njene nadležnosti. Timovi FUCZ-a su u stalnom kontaktu s policijom kao i s ostalim spasilačkim službama, CZ, volonterima i članovima porodice koji su uključeni u potragu, pa će, u skladu sa situacijom na terenu, intenzivirati potragu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Srbiji potraga za nestalom dvogodišnjom djevojčicom, aktiviran alarm

Federalni štab civilne zaštite dodijelio priznanja za 53 kolektiva i pojedinca

Akcija potrage za nestalim mladićem u Stocu nastavlja se sutra u ranim jutarnjim satima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo