Sport     | 08.01.2019. 11:08 |

Ajdin Ćehić najbolji sportista grada Bihaća u 2018.

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 8. januara (FENA) - Član Karate kluba "Bihać“ Ajdin Ćehić proglašen je najboljim sportistom grada u 2018. godini. Priznanje od Gradskog sportskog saveza Bihać zaslužio je osvojenim prvim mjestom na Evropskom kupu u Austriji.

-Bilo je dosta dobrih rezultata u prošloj godini, međutim u Bregenzu sam pobijedio neke od najboljih evropskih karatista u kategoriji do 84 kilograma. Priznanje za najboljeg sportistu grada je velika motivacija da iduće godine pokušam nadmašiti dosadašnje uspjehe - rekao je bihaćki karatista Ajdin Ćehić.

Najuspješnije seniorke su Hana Piralić iz Judo kluba "Una“ i Ajla Mahmutović iz Karate kluba "Jion“, koje su osvojile srebrena odličja na državnim prvenstvima, te ostvarile nekoliko zapaženih rezultata na međunarodnim takmičenjima. Rezultate sugrađana u juniorskoj konkurenciji nadmašili su reprezentativac Bosne i Hercegovine u brdskom biciklizmu Amar Mašić (BBK "Daj krug“) i prvakinja BiH i Balkana u karateu Ema Selman iz Karate kluba "Jion“.

Trener godine je Senad Ćatić iz Kluba borilačkih sportova "Zino“.

-U protekloj godini smo imali viceprvaka svijeta u kickboxingu, te osvajačicu bronzane medalje na istom šampionatu. Posebna satisfakcija je 27 titula državnih prvaka, te nekoliko pobjedničkih naslova s evropskih i svjetskih kupova. Drago mi je što su to moji sugrađani prepoznali, te mi na ovaj način dali veliki podstrek za dalji rad - istakao je Ćatić.

Predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać Mladen Šantić još jednom je apostrofirao rezultate klubova u borilačkim sportovima, ali i naglasio rezultatsku krizu loptačkih kolektiva.

-Klubovi u borilačkim sportovima su već godinama najuspješniji, pa skoro da mogu reći kako su oni naš brend. U loptačkim sportovima je druga priča, zbog čega se Grad Bihać odlučio na rekonstrukciju i dogradnju dvorane 'Luke'. Prioriteti su infrastruktura, stručni kadrovi i omladinske škole, jer samo ulaganjem u to možemo bihaćki sport maknuti s margine - dodao je Šantić.

Priznanja na tradicionalnoj manifestaciji izbora najboljeg sportiste grada dobili su i članovi Košarkaškog-invalidskog kluba "Una – Sana“, članice Plesno-sportskog centra "Virus“, najuspješniji sportski radnik Fikret Bečić iz Judo kluba "Una“, malonogometaš Sandi Dizdarić, kuglašice Une koje su osvojile Kup BiH i brojni drugi talentovani sportisti iz Bihaća.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Aldin Mahmutović najbolji sportista grada Bihaća

Ajdin Ćehić najbolji sportista Unsko-sanskog kantona u 2018. godini

Sportski savez BiH 74. put bira najbolje sportiste

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana