Servisne informacije     | 05.01.2019. 17:39 |

BIHAMK - Pojačan promet na graničnim prijelazima na izlazu iz BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. januara (FENA) - Zbog ugaženog snijega na kolovozu sporije se saobraća na dionicama u višim predjelima zemlje.

Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo - Tuzla, Mokro - Rogatica, Han Pijesak - Vlasenica, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, Ključ - Bihać, Bosanski Petrovac - Drvar, Livno - Glamoč - Mrkonjić Grad i Kupres - Šujica.

Niske temperature pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Posebno se izdvajaju putevi u višim predjelima, kao i mostovi, vijadukti i prilazi tunelima. Vozačima na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu. Na snazi je zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji - Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. 

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica i Donja Gradina. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'