Bosna i Hercegovina     | 03.01.2019. 12:08 |

Obilježena godišnjica ubistva porodica Tatarević i Dragnić

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 3. januara (FENA) - Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti, danas je, u ulici Musala broj 1, u sarajevskoj Općini Centar, obilježena godišnjica ubistva porodica Tatarević i Dragnić.

Na današnji dan, 1994. godine, od granate ispaljene s agresorskih položaja, ubijeno je šest članova porodica Tatarević i Dragnić, među kojima i dvoje djece.

Tog tragičnog dana život su izgubili Asja, u 11. godini, i Nadan, u 17. godini, Tatarević, njihova majka Dženana, otac Adnan, te Nadžija i Veseljko Dragnić, dok je teško ranjen Mensur Dragnić.

- Kao i prethodnih godina okupili smo se na mjestu gdje je počinjen jedan stravičan zločin. Na primjeren i dostajanstven način smo odali počast stradalim i na taj način čuvamo uspomenu od zaborava i njegujemo kulturu sjećanja - kazao je Feni predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. Fikret Grabovica.

Dodao je da je "teško naći odgovorajuće riječi koje se mogu reći na jednom ovakvom mjestu gdje je počinjen takav zločin kada je u jednom trenu nestala cijela porodica".

- To je jedan od dokaza da su zločinci tokom 1.425 dana opsade grada Sarajeva ubijali iz mržnje - kazao je Grabovica dodavši kako je tragično da još nikada niko nije procesuiran od Tužilaštva i Suda BiH.

Obilježavanju godišnjice ubistva porodica Tatarević i Dragnić, pored članova Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., prisustvovali su i predstavnici Gradske uprave Grada Sarajeva, te porodice poginulih i prijatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom